Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

Vienkārši padomi biznesa enģeļa atrašanai

Biznesa enģelis nav tikai mīts. Dažreiz tas tiešām nolaižas uz zemes un palīdz īstenot tavu sapņu projektu. Tomēr šī enģeļa atrašana nav ne viegls, ne ātrs process. Zemāk esmu apkopojis pāris padomus, kas var palīdzēt šī privātā investora atrašanai:

1. Nemeklējiet tikai naudu. Saprotiet, ka ar privāto investoru būs ilgstoši jāstrādā kopā, tapēc svarīga ir arī jūsu ideoloģijas un vērtību saderība. Tāpat biznesa enģelis var palīdzēt ne tikai ar naudas līdekļiem, bet arī ar ļoti nozīmīgiem kontaktiem (piemēram, klientu), kā arī biznesa padomu.

2. Apziniet savu risku. Jebkurš investors no malas vēlēsies, lai projekta autors pats ieguldītu līdzekļus vai savādāk būtiski riskētu. Jebkura svārtsība/nevēlēšanās uzņemties risku no uzņēmuma dibinātāja puses investoram būs liela brīdinājuma zīme.

3. Izvairieties no radinieku naudas. Ne tikai tapēc, ka zaudējot radinieku/draugu naudu jums var rasties saspīlētas personīgas attiecības, bet arī tapēc, ka bieži vien šie investori neizvērtēs piedāvāto ieguldījumu racionāli. Nesaistīta investora vēlme ieguldīt projektā nodrošina arī neatkarīgu vērtējumu par tā potenciālu.

4. Esiet neatlaidīgi. Nebaidieties no “nē” un māciet to izmantot, lai nākošreiz sagatavotu piedāvājumu vēl labāk. Neatlaidība ir viena no uzņēmēja visvēlamākajām īpašībām investora acīs.

5. Biznesa enģeļi eksistē vienmēr. Vai tas ir ekonomiskās krīzes bezdibenis vai buma laiks, biznesa enģeļi ir visu laiku. Viņš var būt tavs kaimiņš, tava pagasta deputāts vai tavs pastnieks. Jo plašāk tiks izmesti tavi “tīkli”, jo vairāk un ar lielāku varbūtību biznesa enģelis tiks noķerts.











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies