Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

REA Mentoru klubs izsludina konkursu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) Mentoru klubs ar Sorosa fonda – Latvija atbalstu izsludina konkursu „Sākums”, kurā būs pieejams finansējums un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts jauniem sociālās uzņēmējdarbības projektiem. Konkursā idejas uzņēmējdarbībai, kas risina noteiktas sociālās problēmsituācijas, varēs pieteikt līdz 9.jūlijam. Lai gūtu priekšstatu par sociālo uzņēmējdarbību un aprunātos ar pieredzējušiem ekspertiem, jūnijā visi interesenti aicināti piedalīties bezmaksas izglītojošos semināros piecās Latvijas lielākajās pilsētās.

Sociālās uzņēmējdarbības pamatprincips ir radīt uzņēmumus, lai risinātu konkrētas sociālās problēmas. Sociālie uzņēmumi strādā tādās jomās kā nodarbinātības veicināšana, kopienu attīstība, labklājība, veselība, izglītība un profesionālā apmācība, kultūra u.c. Piemēram, Viļņā veiksmīgi darbojas kafejnīca, kurā darba prasmes apgūst no narkotiku atkarības cietuši jaunieši un tādējādi viņi iekļaujas atpakaļ sabiedrībā. Savukārt Latvijā sociālais uzņēmums „Mammu” nodrošina iespēju gūt ienākumus jaunajām māmiņām, izgatavojot skaistas šalles.

Sorosa fona – Latvija pārstāve Ieva Morica norāda: „Ne vienmēr tie labākie risinājumi nāks no valsts vai kādas starptautiskās institūcijas puses, biežāk paši cilvēki ir tie, kas problēmā saskata risinājumu, turklāt tādu, kas palīdz arī nopelnīt. Piešķirot finansējumu jauniem sociālās uzņēmējdarbības projektiem, redzam iespēju iedrošināt cilvēkus pašiem uzsākt savu biznesu, vienlaikus risinot kādu sasāpējušu problēmu. Lai projekts patiešām dzīvotu un attīstītos, piesaistām REA Mentora kluba ekspertu padomu un līdzdalību, jaunajiem uzņēmējiem sperot pirmos soļus uzņēmējdarbībā.”

“Iepriekšējo gadu pieredze ir parādījusi, ka daudzi uzņēmēji iesaistās uzņēmējdarbībā, lai novērstu kādu trūkumu tirgū. Ar šo programmu mēs vēlamies veicināt nākamo soli un aicināt jaunos uzņēmējus meklēt ilgtspējīgus biznesa risinājumus ļoti praktiskām sociālām problēmām. Veiksmīgs Latvijas piemērs ir labdarības veikals “Otra elpa”. Pārdodot cilvēku ziedotās mantas, gūst līdzekļus sabiedrībai noderīgu iniciatīvu atbalstam. Piemēram, bērnu un jauniešu invalīdu atbalstam un stipendijām mazturīgajiem jauniešiem,” norāda REA Mentoru kluba valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Krūtainis.

Lai uzzinātu vairāk par sociālās uzņēmējdarbības būtību un tās veidiem, interesenti aicināti apmeklēt REA Mentoru kluba seminārus. Pirmais seminārs Latvijas reģionu iedzīvotājiem notiks 15. jūnijā Ventspilī, kam sekos seminārs Valmierā 19. jūnijā, Rēzeknē – 20. jūnijā, Jelgavā – 21. jūnijā, bet noslēdzošais seminārs notiks Rīgā 29. jūnijā. Semināros REA pasniedzēji, Mentoru kluba mentori un citi eksperti ne tikai izglītos par sociālo uzņēmējdarbību, bet arī diskutēs par radošuma un mentoringa lomu veiksmīgai uzņēmuma darbībai. Papildus teorijai, semināros plānots organizēt arī praktiskas nodarbības, kuru ietvaros tiks izstrādātas pirmās idejas iespējamai uzņēmējdarbībai.

Konkurss notiks divās kārtās. Pēc izglītojošiem semināriem interesenti līdz pat 9. jūlijam varēs pieteikt savas sociālās uzņēmējdarbības idejas, tās nosūtot uz epastu: info@mentoruklubs.lv. No iesniegtajām idejām eksperti 10 līdz 20 projektus izvirzīs programmas otrajai kārtai. Otrajā kārtā REA mentori ar uzņēmējiem kopīgi izvērtēs izvēlētās idejas un sniegs padomus biznesa risinājumiem. 1-3 visefektīvākajiem sociālās uzņēmējdarbības risinājumiem būs pieejams finansiāls atbalsts līdz EUR 5000 un viena vai vairāku REA mentoru atbalsts idejas realizācijā.

REA Mentoru kluba īstenotā projekta mērķis ir veicināt sociālās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā un veidot tās izaugsmes infrastruktūru, izglītojot un motivējot Latvijas iedzīvotājus. REA Mentoru klubs cer, ka projekts radīs nozīmīgu grūdienu Latvijas ekonomikas attīstībai ilgtspējīgas izaugsmes virzienā, turklāt palīdzēs risināt sociālās problēmas.

Sīkāka informācija par konkursu pieejama mentoru kluba mājas lapā – www.mentoruklubs.lv











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies