Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

Finanšu plānošanas palīgrīki

No augusta mēneša portālā pieejami divu veidu finanšu plānošanas palīgrīki: finanšu prognožu modelis uzņēmuma budžeta sastādīšanai un naudas plūsmas modelis ikdienas ienākumu un izdevumu vadībai. Modeļi ir izstrādāti, lai atvieglotu finanšu plānošanu maziem uzņēmumiem un ir brīvi pieejami ikvienam interesentam.

Projekta vai uzņēmuma attīstības un izaugsmes stadijā, uzņēmēji parasti veic vienīgi pamata grāmatvedību un lietvedību. Būtiski ir jau laikus paredzēt un plānot arī finanšu plūsmu.

Par finanšu plānošanas palīgrīkiem: Pieejamie rīki ir finanšu prognožu modelis un naudas plūsmas modelis. Finanšu prognožu modelim ir divi veidi – viens, kas piemērots ražošanas uzņēmumiem un otrs, kas piemērots pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem. Šis modelis ļauj sastādīt finanšu prognozes 5 gadu garumā un pirmajam gadam veikt ikmēneša prognozes. Naudas plūsmas modelis ir rīks, kas ļauj sastādīt ienākošo un izejošo naudas plūsmu grafiku uz iknedēļas bāzes. Vispiemērotākais tas ir uzņēmumiem ar nelielu pastāvīgo klientu skaitu, bet ir viegli pielāgojams arī ja klientu skaits ir lielāks. Abi rīki, gan finanšu plānošanas, gan naudas plūsmas, papildus sniedz iespēju pievienot un plānot kredītu maksājumus.

Finanšu plānošanas palīgrīki un to lietošanas pamācību var lejupielādēt ŠEIT. Abus plānošanas modeļus ir izstrādājis uzņēmums NaudaBiznesam, SIA un izplata tos kopš 2010. gada. Šajā laika periodā saņemtas gan atsauksmes, gan papildus tehniski jautājumi, kas palīdzējuši pilnveidot materiālus un pardarīt tos vieglāk lietojamus. Priecāsimies, ja palīgrīki būs noderīgi vēl vairāk jaunajiem uzņēmējiem.











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies