Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

Uzņēmuma vadības pārņemšana pēc iegādes

Mazos un videjos uzņēmumos kompāniju īpašnieki bieži vien arī veic būtisku lomu uzņēmuma vadības pārņemšana nodrošināšanai. Veicot investīcijas vai šādu uzņēmumu iegādi, investoriem ir būtiski pārliecināties par vadības jautājumu uzņēmuma vadības pārņemšana no iepriekšējā īpašnieka. Tā kā parasti pārdodošie īpašnieki kontrolē svarīgākās uzņēmuma darbības funkcijas, piemēram, klientu un piegādātāju attiecības, šādu attiecību pārņemšana nav ātrs un viegls process.

Viens no biežāk pieņemtajiem risinājumiem gadījumos, kad uzņēmuma vadītājs/īpašnieks pārdod biznesu, ir investoram veikt investīcijas ar daļēju pēcapmaksu. Tas nozīmē, ka pirkuma darījums tiek veikts divos etapos. Pirmajā etapā investors iegādājas uzņēmuma vairākuma daļas, veicot pārdevējam tūlītēju maksājumu. Savukārt summa par kuru investors iegādājas pārējās uzņēmuma daļas ir atkarīga no uzņēmuma darbības rezultātiem turpmāko 1 līdz 2 gadu laikā. Šajā pārejas laikā iepriekšējais īpašnieks ir ieinteresēts nodrošināt pēc iespējas labākus uzņēmuma darbības rezultātus, un investors gūst pietiekamu laiku, lai pārņemtu vadības grožus.

Šāds pats darījumu risinājums var tikt izmantots veicot investīcijas interneta biznesos, iegādājoties to no programmētājiem.

Autors: NaudaBiznesam, SIA











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies