Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

Kas ir mezanīna finansējums?

Uzņēmumi finansējumu kompānijas attīstībai var piesaistīt ne tikai aizņemoties kredītu no bankas vai palielinot pašu kapitālu. Šis alternatīvais finansējuma veids – mezanīna finansējums – ir patreiz Latvijā mazāk pazīstama, bet pieejama alternatīva kapitāla iegūšanai.

Šo aizdevuma formu tipiski dēvē arī par maznodrošinātu aizdevumu. Jo, salīdzinot ar banku kredītiem, mezanīna finansējums sniedzēji neprasa nekustamo īpašumu un citu likvīdu aktīvu nodrošinājumu. Attiecīgi šādu kredītu risks (pamatsummas zaudējuma iespēja) ir augstāka kā parastam kredītam, kas arī atspoguļojas augstākos kredītu procentos. Svarīgi, ka bieži šādu kredītu piešķiršana var notikt būtiski ātrāk kā komercbankās.

Laikos, kad bankas piesardzīgo kredītpolitiku dēļ uzņēmumiem aizdevumus saņemt ir īpaši grūti, kompaniju pieprasījums un interese par mezanīna aizdevumiem ir būtiski pieaugusi. Starp lielākiem Latvijas uzņēmumiem, kas ir izmantojuši šādu aizdevumu sniegto iespēju, piemēram, ir Krauklītis un Tipro Baltic, kā arī liels skaits mazāku kompāniju. Latvijā mezanīna kredītus uzņēmumiem piedāvā NaudaBiznesam, SIA.











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies