Labākie un ātrākie finansēšanas piedāvājumi uzņēmumiem

Kā sagatavoties kredīta saņemšanai

Agrāk vai vēlak mazajiem biznesiem var pienākt vajadzība kredīta saņemšanai. Tas var noderēt situācijās sākot ar iekārtas iegādi, līdz apgrozāmo līzekļu finansēšanai. Lai būtiski uzlabotu kompānijas varbūtību saņemt nepieciešamos aizdevuma resursus, lietderīgi ir censties iejusties aizdevēja lomā.

Vai jūs aizņemsieties no bankas vai no savas paziņas, jautājumi, kurus kredīta saņemšanai uzdos, būs ļoti līdzīgi. Pirmkārt, aizdevējs vēlēsies saprast kādam nolūkam šī nauda ir vajadzīga un otrkārt, kā var pārliecināties, ka šī nauda tiks atgriezta. Atbildes uz abiem šiem jautājumiem ir pamata mājasdarbs, kas jāizpilda pirms došanās pēc kredīta.

Naudas nepieciešamības, kā arī atgriezšanas pārliecību var aprakstīt biznesa plānā, tomēr ne visi kredītdevēji tādus pieprasa. Pietiekoši var būt arī kaut vai vienkāršoti finanšu prognožu aprēķini un apraksts par uzņēmuma darbību. Savukārt, lai pārliecinātos ar iespēju aizdevumu atdot, aizdevējs gribēs iepazīties ar uzņēmuma situāciju uz kredīta piešķiršanas brīdi, tapēc svarīgi būtu sagatavot arī pēdējā gada (vai vēlams operatīvo) finanšu pārskatu,  kontu izdrukas, kā pamatlīdzekļu un citu saistību atšifrējumus.

Apkopojot, piesakoties kredītam būtu nepieciešams laicīgi sagatavot sekojošu informāciju:

  • aprakstu par uzņēmuma darbību, paskaidrojot finansējuma nepieciešamību;
  • pēdējā gada finanšu pārskatu un vēlams operatīvo tekošā gada finanšu ziņojumu;
  • konta pārskats par pēdējiem darbības mēnešiem (var būt nepieciešams);
  • atšifrējums (paskaidrojums) par uzņēmuma lielākajiem aktīviem un saistībām uz pieteikuma brīdi.

Tāpat svarīgi ir atcerēties, ka kredīta piesķīrēji (tāpat kā investori) pamatā uztic naudu nevis jūsu biznesam bet jums kā biznesa vadītājam.  Tādējādi, lai veiksmīgi piesaistītu aizdevēju līdzekļus, laba un uzticama iespaida radīšana ir vēl svarīgāks faktors nekā lieliski bilances dati.











Jaunākais bloga sadaļā

Tavs bizness ir unikāls!

Tev noderēs specializēts konsultants, kurš palīdzēs atbildēt uz visiem jautājumiem un ieteiks labāko risinājumu, lai Tava uzņēmuma naudas plūsma nekad nebūtu apdraudēta.

Piesakies